Препълнен Античен театър посрещна Урсула фон дер Лайен и Манфред Вебер

...
 Препълнен Античен театър посрещна Урсула фон дер Лайен и Манфред Вебер
Коментари Харесай

Препълнен Античен театър посрещна Урсула фон дер Лайен и Манфред Вебер. Тя цитира Ботев

 _2024 izbori_v012

 

Препълнен Античен спектакъл посрещна Урсула фон дер Лайен и Манфред Вебер довечера в Пловдив.

 

ГЕРБ-СДС показва евролистата си пред Урсула фон дер Лайен и Манфред Вебер. 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посрещна гостите персонално.

 

Предизборното мероприятие стартира в 18:00 часа. По време на срещата за главните цели и политики на евролистата на ГЕРБ-СДС като част от фамилията на ЕНП приказва лидерът на евролистата на ГЕРБ-СДС Росен Желязков.

 

Още от 16 часа се образуваха опашки пред входа на мястото на събитието. Най-мащабното събитие от предизборната стратегия на ГЕРБ показва, че потенциалът на Античния спектакъл надалеч не е това, което сочат формалните данни. 

 

5000 души към този момент знаеха местата си и се настаниха, с цел да се насладят на музикалния привет от Биг Бенд Пловдив, предава " Марица ". 

 

 

Публиката ги приветстват бурно. Мнозина са въоръжени с плакати, огромна част са и с тениски на партия ГЕРБ. 

 

Първите редове са окупирани от войнството на партията на Борисов в Пловдив и региона - районни кметове, заместник-кметове и доста други. 

 

Водачът на евролистата на ГЕРБ и някогашен ръководител на Народното събрание Росен Желязков изнесе вдъхновяваща тирада. 

 

" Три думи са мотото, което води ЕНП - народна власт, разцвет и сигурност ", означи той. 

 

 

Европа е нашият дом, това не се е самослучило се, сподели в послание Росен Желязков.

 

Демокрация, разцвет, сигурност са трите значими думи, съгласно Желязков. Според него би трябвало да се пазят правата за свободно придвижване на хора, артикули и капитали.

 

Желязков даде думата на Мария Габриел и пожела триумф на всички. 

" Г-н Борисов, наличието на Манфред Вебер и Урсула фон дер Лайен е доказателство за уважението към вас и хората, които поддържат ГЕРБ.

 

" Европа няма да води война, ЕНП не би трябвало да позволява повечи войни в Европа. Не би трябвало да има изключване на жители. Имаме упоритост конкурентността на Европа да е водеща по качество на артикули и услуги. Процесът на разширение е главен, включване на Западните Балкани, на Украйна, на Молдова и на Грузия. Това е допустимо, когато има не властнически водачи, а водачи с престиж като Бойко Борисов. "

Специално внимание на индустриализацията. Вярвам, че в Европа има един водач, който може да го отстоява - Урсула фон дер Лаейн.

 

Това каза Мария Габриел, като подчертава, че наличието на Урсула и Вебер в Пловдив е жест на почитание към Бойко Борисов. ГЕРБ и ЕНП знаят каква Евпора желаят, с цел да може Европейска комисия да демонстрира посоката, а в България да има изгода жителите и районите.

 

Символ, че ГЕРБ-СДС е заслужен. Скъпи Манфред, дружно сме отстоявали Европа да е по-силна и през днешния ден, Манфред, имаш зад себе си екип от претендентите на ГЕРБ-СДС, които са знак на експертиза и знаят по какъв начин да пазят позициите на ЕНП в Екологичен потенциал ", съобщи Габриел. 

 

 

" Искаме сигурна България и сигурна Европа ", добави Габриел. 

Тя насочи персонално обръщение към Урсула фон дер Лайен, като посочи, че е историческа фигура в Европейска комисия и Екологичен потенциал. 

 

 

 

Президентът на ЕНП Манфред Вебер се обърна към Бойко, Мария, Урсула със " здравейте, другари, здравейте България " на български. Той приказва за смисъла на България в ЕНП и за ролята на Борисов като министър председател и водач. За ролята на Мария Габриел като вицепремиер, външен министър и европейски комисар. Той пожела също България и Румъния скоро да станат пълноправни членове на Шенген.

 

Трябва да се събудим и да спрем Путин, сподели още Вебер.

 

Водачът на ЕНП и ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен благодари на изправилите се на крайници над 3500 пловдивчани на Античния спектакъл с просълзени очи.

За мен е висока чест да приказвам пред вас в деня на Вашия народен воин Христо Ботев, сподели Лайен.

Поетът, революционерът, който умря за свободата и независимостта на България, сподели фон дер Лайен.

Този амфитеатър е очевидец на велики представления в столетията, в този момент виждам какъв брой древен и нов е Пловдив. Това е първият български град – Европейска столица на културата през 2019, вие би трябвало да се гордеете с това.

България беше една от първата страни, които посетих при встъпването ми като ръководител на Европейската комисия. Тогава Бойко ми уточни мирното общуване на религиите тук, мощния дух на приемливост, дано го запазим, сподели Лайен.

Нашите европейски полезности обаче са още веднъж под опасност – както от крайното дясно, по този начин и от крайното ляво. Имената им са разнообразни, само че задачата им е една – желаят да разрушат нашата Европа.

Но ние няма да им позволим, тъй като дружно ще сме мощни, сподели Урсула фон дер Лайен.

Когато Европа е обединена, ние можем да преместим планини, и ние по тази причина ще работим.Тя цитира Христо Ботев – до момента в който се борим да сме свободни, в никакъв случай няма да умрем. Свободата е смисълът на Европа. Тази независимост е брутално застрашена от Русия в Украйна, сподели фон дер Лайен. Те се бият за тяхната земя, само че и за нашата сигурност, прибави тя.

Ние ще стоим на тяхна страна в този момент и в бъдеще, до момента в който се реализира правдивост и мир, сподели Урсула фон дер Лайен.

Тя благодари на Бойко Борисов за твърдата поддръжка за Украйна. Помощта на България за Украйна може да се употребява на фронта и това е за сигурността на цяла Европа. Благодаря, България, че остана мощна! – сподели фон дер Лайен.

Нуждаем се от мощна военна промишленост. Европа би трябвало да е способна да отбрани хората си и ще работя за това през идващия си мандат, скъпи другари, акцентира Урсула фон дер Лайен.

 

 

 

 

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР